Waterstof als educatie in het onderwijs

Horizon Educational levert producten voor het onderwijs om jonge mensen in contact te brengen met duurzame energie. Hobbytime is leverancier voor de educatie producten van Horizon en werkt samen met 4 studenten aan een lesprogramma voor groepen 7 en 8 van het basisonderwijs.

Hierbij ontwikkelen leerlingen hun kennis op het gebied van het experimenteren en ontwikkelen van duurzame energie met waterstof. Op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in Utrecht van 24 tot en met 28 januari presenteren wij de resultaten van deze samenwerking.

Lespakket basisonderwijs groep 7/8

H2AC Challenge voortgezet onderwijs

Studenten en leerlingen komen in contact met duurzame energie

De ontwikkeling binnen duurzame energie met waterstofsystemen staat niet stil. Momenteel werkt Horizon aan lanceringen van 5.000 tot 10.000W systemen. Daarbij brengt Horizon jonge mensen in contact met duurzame energie door een speciaal programma met studenten en leerlingen van het basisonderwijs.

Binnen het basisonderwijs vertegenwoordigt Hobbytime de producten in Nederland. Sinds 2016 werkt Hobbytime samen met vier studenten van de Fontys PABO te ’s-Hertogenbosch. Binnen de samenwerking worden lesprogramma’s ontwikkeld voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Om een indruk te geven van de samenwerking, presenteren de studenten hun resultaten op de NOT beurs in Utrecht.

Alle ervaringen binnen het lespakket van Onderwijs 2032 van de studenten komt aan de orde. Door nieuwsgierigheid en inzet van creativiteit ontwikkelen de leerlingen hun vaardigheden en kennis. binnen de digitale wereld worden ze klaargestoomd voor de toekomst, waarbij duurzame energie een grote rol speelt.

Eeuwenoude barrière ten aanzien van duurzame energie

Horizon Educational is opgericht in 2003 in Singapore opgericht. Momenteel is het actief met vijf verschillende internationale dochterondernemingen. Met als missie: ‘De eeuwenoude barrière ten aanzien van waterstofcellen om te zetten naar een commercieel gebruik.’

Waar Horizon Educational is begonnen met kleine en eenvoudige producten met een kleine hoeveelheid waterstof. Dit succes heeft er naar toe geleid dat Horizon Educational de grootste leverancier is geworden van fuel cells onder de 1.000, geleverd in meer dan 65 landen.

Bekijk de video van Horizon Educational

Meer weten?

Meer informatie kunt u krijgen bij onze stand op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in HAL 8, stand nr. A052