Faller: De laatste noviteiten van Faller voor dit jaar zijn binnen!!

Geplaatst op: 22 december

Modelbouw is teamwork, Het idee vormt de basis en door het enthousiasme en de vaardigheid ontstaat stuk voor stuk een hele wereld. Het is vanzelfsprekend, dat de vonk hierbij overspringt. En als de signalen voor het eerst op groen springen en het gemeenschappelijk werk tot leven komt, veranderen grote mannen in eens kleine kinderen en de junior wordt een kundige machinist. Iets toevoegen, inpassen in deze wereld is mogelijk. Eventueel met de nieuwe Faller items die nu leverbaar zijn!

FA120208  Treinwasinstallatie

FA120208

Voor remise en depot! Mechanische trein- en tramwasinstallatie om uw railvoertuigen aan de buitenkant te wassen in plaats van reiniging met schrobber en waterslang. Tijdens het erdoor rijden voeren zuilen voor het voor- en naspoelen evenals verschillende stationaire zijwals-paren de reiniging uit. Bijgevoegde frameconstructie voor opbouw in de buitenlucht. Model zonder functie.

FA130160  Moderne brandweerkazerne

FA130160

In vuur en vlam. Knalrood brandweergebouw volgens een origineel voorbeeld in Oberndorf am Neckar, bestaand uit een hoofdgebouw van twee verdiepingen met ruimtes voor administratie en recreatie evenals een aangrenzende hal met vier boxen voor brandweerwagens en voor het gebruik als werkplaats of washal. Markant detail: in het rechthoekige gebouw met overdekt terras en moderne reeks naast elkaar liggende vensters zorgt de glazen hoek van het gebouw met gevouwen betontrap bij de ingang naar de centrale voor een levendig spel van licht en schaduw. Transparante wagenloods: bij het tweede gebouw met plat dak, waar dagelijks de zware brandweerwagens binnenkomen en uitrukken, valt door roedevrije glazen vouwpoorten royaal daglicht in de hallen. Door de opengaande poorten aan de voor- en achterkant is het gebruik van FALLER Car System mogelijk. Noodgeval door ruimtegebrek? Veel meer plaats voor uw hulpverleningsvoertuigen biedt de als aanvulling passende wagenloods, art. 130161.

FA130161  Wagenloods

Duidelijk vormgegeven bouw. Veelzijdig inzetbare wagenloods of magazijn met twee overdekte parkeerplaatsen en aan de voorkant glazen vouwpoorten die nagenoeg even hoog zijn als het gebouw en open of gesloten kunnen worden ingebouwd.

FA140480  Kermiswagen-set I

FA140480

Terugkeer van de FALLER-automodellen. Kermiswagen-set bestaande uit een drieassige rongenwagen met containeropbouw en een woonwagen met rond dak, 5 erkers en een zij-veranda met luifel en kleine trap. Elk met rolkist en dissel.

FA140481  Kermiswagen-set II

FA140481

Alles wat je nodig hebt. Kermiswagen-set bestaande uit een kermisexploitant-bagagewagen en een woonwagen met zij-veranda en twee aparte ingangen met kleine trappen. Elk met rond dak, rolkist en dissel.

FA140482  Kermiswagen-set III

FA140482

Op naar de volgende bestemming. Kermiswagen-set bestaande uit een drieassige rongenwagen en een arbeiderswoonwagen met overdekte veranda en trap. Elk met rolkist en dissel.

FA161599  MAN TGS TLF Brandweer (HERPA)

FA161599

Technische details van voertuig
• sterke, slijtvaste motor
• massief rubberen banden
• ingebouwde accu
• enkele uren rijtijd per accu-lading
• ingebouwde laadaansluiting
• gebruik voor het opladen laders (art. 161349 of art. 161690)

Opmerking:
• gebruik voor het bouwen van de wegen en een bedrijfszeker functioneren de originele FALLER materialen.
• uitvoerige handleiding

FA161830  2 LED-waarschuwingsbakens

FA161830

Twee waarschuwingsbakens met elk drie gele leds. Door de aansluiting op de lichtregeling »Traffic-Light-Control«, art. 161654 kunnen naar keuze een 6-kanaals looplicht of twee 3-kanaals looplichten worden weergegeven. Continu branden door voeding met vaste spanning is mogelijk.

FA180383  Stoommachine

FA180383

Uitrusting voor industriële modellen. 600 pk voor liefhebbers van stoomkracht biedt de liggende triple-expansiemachine in tandembouwwijze volgens een voorbeeld in het museum “Stadt- und Dampfmaschinenmuseum Werdau”. Het kabelvliegwiel kan met de FALLER gelijkstroommotor (art. 180723) worden bediend.

FA180384 Goederenwagen

Uitgerangeerd. Twee parallel gemonteerde, afgedekte goederenwagons zonder wielen om te worden gebruikt als schuur. Zijwanden van gebeitst echt hout.

Utiliteitsgebouwen voor het omgeven van bronnen. Set bestaande uit een gemetseld bronhuis met trapgevel en opvang van bronwater met antiquiserende muurstructuur.

FA180800  Modelachtergrond Sauschwänzlebahn

De ideale landschapsopname voor de installatie! Deze modelachtergrond bestaat uit drie delen. Eenvoudig in de verwerking en gedrukt op dienovereenkomstig robuust materiaal.

FA190291  Actieset Hulpverleners

In staat van paraatheid! Meerdelige set met brandweerkazerne, politiebureau en een werkplaats met verschillende garages van plaatstaal. Inhoud: Brandweerkazerne met slangtoren, Politiebureau, Werkplaats, 3 Garages van golfplaten.

FA190293  Actieset Stadshuizen

Chique! 3-delige stadshuizenset. Ideaal voor het bouwen van een huizenrij in de binnenstad met een café, winkel en pension.
Inhoud: Stadshoekhuis met winkel, Stadhuis met pension, Stadhuis met café.

FA191711  Kasteelapotheek

Meer etages tellend vakwerkhuis. Op de begane grond bevindt zich een apotheek.

FA212121  Station Langwies

Langs het Rhätische Bahn traject Chur – Arosa zijn meerdere stationsgebouwen in dezelfde houten bouwstijl te vinden. Deze ongeveer 90 jaar oude gebouwen passen perfect in het landschap. Bijzonder zijn de in hout gekerfde en met witte verf geschilderde spreuken en plaatsnamen. In de zomer worden de gebouwen met veel bloembakken vol geraniums opgesierd.

FA222113  Locomotiefdepot-set locomotievenloods

FALLER-highlight nieuw vormgegeven. Locomotiefloods met drie staanders in vakwerk-stijl met watertoren aan de achterkant. Geschikt voor locomotieven tot 162 mm hartafstand spoor. Deurhoogte: 36 mm, hartafstand spoor: 37 mm. Voor de verdere vormgeving wordt het set geleverd met twee hefbokken, een buizenstellage, een waterkraan en een laadmeter.

FA222168  Voetgangersbrug

Massieve voetgangersbrug met metselwerk aan de zijkant. Trappen en overgang zijn overdekt en voorzien van weelderige stalen versieringen.